Nieuws

De risico's bij uw deelname en de gevolgen gelinkt aan het domein van de burgerlijke verantwoordelijkheid worden door de deelnemers zelf gedragen en niet door de v.z.w. De Vrienden van het Zoute.
Ieder lid is verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid en zijn persoonlijke bezittingen.

Onze thema’s

za 30 september 2023 om 20u30

Concert

PAUL AMBACH, BOOGIE BOY EN 5 MUZIKANTEN

PAUL AMBACH, BOOGIE BOY EN 5 MUZIKANTEN

De beroemde Boogie Boy (Paul Ambach) combineert soulmuziek met zijn eigen gevoeligheid en treedt elke keer op alsof het zijn laatste is, bezeten door een bruisende energie. Boogie Boy en zijn 5 muzikanten brengen een ode aan Ray Charles: meer dan een concert, het is een echte belevenis, om van te genieten in de prachtige schuur "De Vier Ambachten".

za 14 oktober 2023 om 10u30

Excursie

JAMES ENSOR & ANNA BOCH IN OOSTENDE

JAMES ENSOR & ANNA BOCH IN OOSTENDE

Een artistieke doublé die je niet mag missen! Het onlangs gerestaureerde huis waar James Ensor zijn onbetaalbare werken maakte, heeft al zijn authenticiteit teruggekregen. Na deze ontdekking en een heerlijke lunch bezoeken we de uitzonderlijke tentoonstelling die hulde brengt aan de Belgische kunstenares Anna Boch, impressionistisch schilderes, mecenas en vrouw die haar tijd ver vooruit was.

za 21 oktober 2023 om 18u00

Conferentie

EEN WANDELING MET FREDERIC CHOPIN

EEN WANDELING MET FREDERIC CHOPIN

Mis het niet! Jean-Marc Onkelinx is een uitzonderlijke musicoloog en docent. Hij betoverde ons door het leven van Beethoven op te roepen. Nu is hij terug om het innerlijke lied van Chopin te onthullen: een van de meest intense emotionele ervaringen die je kunt (her)beleven... of ontdekken!

za 28 oktober 2023

Conferentie

ONTHULLINGEN OVER DE MYSTERIEUSE JAN VAN EYCK

ONTHULLINGEN OVER DE MYSTERIEUSE JAN VAN EYCK

Er is veel mysterie rond de diplomatieke rol van Jan Van Eyck, een van de grote meesters van de 15e eeuw. Ook zijn afkomst is mysterieus. En het mysterie dat uitgaat van al zijn werk, in het bijzonder het beroemde "Lam Gods". Historicus en filosoof Benoît Beyer de Ryke vertelt ons de resultaten van zijn fascinerende onderzoek...

za 11 november 2023

Conferentie

DE ENERGIETRANSITIE EENVOUDIG UITGELEGD

DE ENERGIETRANSITIE EENVOUDIG UITGELEGD

Van 30 november tot 12 december 2023 vindt de VN-klimaattop plaats in de Verenigde Arabische Emiraten. Dit jaar gaat het voorzitterschap dus naar een grote olie- en gasproducent! Is de energietransitie realistisch en kan deze snel worden gerealiseerd? Ana Rovzar gidst ons door een aantal concepten in deze complexe maar zeer belangrijke kwestie.

zo 12 november 2023 om 10u00

Excursie

WEELDERIGE HERENHUIZEN IN GENT

WEELDERIGE HERENHUIZEN IN GENT

Een zeer exclusief dagje uit om vijf majestueuze 18de-eeuwse herenhuizen te ontdekken, die qua decoratie en sierlijkheid schommelen tussen prestige en intimiteit. Tijdens deze wandeling, die wordt afgewisseld met een lunch, onthult onze charmante en erudiete gids Louise van de Werve het ontstaan en de bijzonderheden van dit uitzonderlijke Gentse erfgoed.

za 18 november 2023 om 18u00

Spektakel

"FRANTZ"  EEN MEESTERWERK VAN FRANÇOIS OZON

"FRANTZ" EEN MEESTERWERK VAN FRANÇOIS OZON

Deze historische film, sober en krachtig geregisseerd, vertelt het ontroerende verhaal van de ontmoeting tussen een jonge Duitse vrouw en een Fransman in het voorjaar van 1919. Paula Beer, de prachtige Anna, heeft de gratie en schoonheid van een Romy Schneider. Een film om te zien in deze onrustige tijden vanwege de mooie pacifistische en humanistische boodschap.

za 02 december 2023 om 18u00

Conferentie

GERMAINE RICHIER WEER TOT LEVEN GEBRACHT DOOR AMÉLIE d'ARSCHOT

GERMAINE RICHIER WEER TOT LEVEN GEBRACHT DOOR AMÉLIE d'ARSCHOT

Germaine Richier, inspiratiebron voor schrijvers die deelnemen aan talloze tentoonstellingen, genoot succes tijdens haar leven. Vandaag de dag heeft ze echter nog steeds niet de plaats die ze verdient. "Je zou kunnen zeggen dat Richier twee keer is gestorven", zegt de briljante historica en docente Amélie d'Arschot, die ons alles zal vertellen over de bewogen carrière van deze uitzonderlijke beeldhouwster.

za 09 december 2023 om 18u00

Conferentie

GELUKKIG ZIJN !  HET ANTWOORD VAN EEN FILOSOOF !

GELUKKIG ZIJN ! HET ANTWOORD VAN EEN FILOSOOF !

De kersttijd staat in het teken van familie en geluk. Maar wat betekent gelukkig zijn? Gaat het alleen om je goed voelen, of hangt het ook af van meer objectieve factoren? Professor Antoon Vandevelde, schrijver en filosoof bij uitstek, geeft zijn ideeën en kijk op het onderwerp.

za 16 december 2023 om 19u30

Concert

"CHANTONS NOËL" TEN VOORDELE VAN DE ATELIERS INDIGO

"CHANTONS NOËL" TEN VOORDELE VAN DE ATELIERS INDIGO

Een uitzonderlijk concert in de charmante Dominicanenkerk in Knokke. De sopranen Laura Telly Cambier en Julie Vercauteren en mezzasopraan Cécile Latchenko, op piano begeleid door Lionel Bams, brengen die avond de mooiste kerstliederen, in de geest van Charles Dickens' sprookje 'A Christmas Carol'.

do 21 december 2023 om 18u00

Concert

KERSTCONCERT OPGEDRAGEN AAN MOZART

KERSTCONCERT OPGEDRAGEN AAN MOZART

Het traditionele kerstconcert van Les Amis du Zoute wordt uitgevoerd door de muzikanten van het MuCH Ensemble, de artiesten in residentie in de Chapelle Musicale Reine Elisabeth. Niet te missen!
Met de steun van:
Degroof Petercam Artcurial
nl/Welkom