Nieuws

De risico's bij uw deelname en de gevolgen gelinkt aan het domein van de burgerlijke verantwoordelijkheid worden door de deelnemers zelf gedragen en niet door de v.z.w. De Vrienden van het Zoute.
Ieder lid is verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid en zijn persoonlijke bezittingen.

Onze thema’s

za 25 mei 2024

Conferentie

9 JUNI : DE MOEDER VAN ALLE VERKIEZINGSSTRIJDEN

9 JUNI : DE MOEDER VAN ALLE VERKIEZINGSSTRIJDEN

Pierre Vercauteren, een eminent Belgisch politicoloog, zal voor ons de uitdagingen en de risico's van deze komende verkiezingen toelichten. De verkiezingen van 2019 hebben het Belgische politieke landschap gefragmenteerder dan ooit gemaakt, tot het punt waarop op federaal niveau een coalitie van 7 partijen een meerderheid in de Kamer moest behalen. De zittingsperiode die ten einde loopt, werd gekenmerkt door atypische gebeurtenissen zoals de gezondheidscrisis en de oorlog in Oekraïne, die tot ongewone politieke keuzes dwongen. Zoveel onzekerheden en nieuwe uitdagingen!

za 01 juni 2024 om 18u30

Gastronomie

WIJNDEGUSTATIE IN EEN MOOIE VILLA IN HET ZOUTE

WIJNDEGUSTATIE IN EEN MOOIE VILLA IN HET ZOUTE

Deze eerste wijnproefavond van de Vrienden van het Zoute, georganiseerd door Jean Parent, profiteert van twee uitzonderlijke troeven: een bevoorrecht kader en enkele opmerkelijke wijnen. Die avond zullen de gebroeders Cordonnier, eigenaars van Château Dutruch Grand Poujeaux in de Bordeauxstreek en Sacramento, een Spaans domein in de Riojastreek, aanwezig zijn om u hun wijnen te laten proeven.

zo 02 juni 2024 om 15u00

Sport en Natuur

GELEIDE WANDELING ROND DE OOIEVAARS IN HET ZWIN

GELEIDE WANDELING ROND DE OOIEVAARS IN HET ZWIN

De mythische witte ooievaar heeft een bijzonder interessante levenswijze. Soms ook wreed, zoals onze fascinerende gids Nathalie Resteau ons zal vertellen. En dat zal niet de enige informatie zijn die ons verrast! De zenders die op de ooievaars in het Zwin zijn aangebracht, hebben verrassende resultaten opgeleverd...

za 15 juni 2024 om 19u00

Concert

DE EERSTE DRIE LAUREATEN VAN DE KONIGING ELISABETH WEDSTRIJD : VIOOL

DE EERSTE DRIE LAUREATEN VAN DE KONIGING ELISABETH WEDSTRIJD : VIOOL

Een uitzonderlijk concert in het Concertgebouw in Brugge: dat van de drie beste jonge wonderkinderen van de 23e editie van de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd voor viool. We zullen het genoegen hebben om hen live te beluisteren, zonder de stress van de wedstrijd, begeleid door het Orchestre Philharmonique Royal de Liège, onder leiding van Nuno Coelho. Niet te missen!

zo 23 juni 2024 om 14u30

Excursie

BEZOEK AAN HET PERMEKE MUSEUM,  JUWEEL VAN JABBEKE

BEZOEK AAN HET PERMEKE MUSEUM, JUWEEL VAN JABBEKE

Na drie jaar van zeer geslaagde renovaties heeft het Permeke Museum zopas zijn deuren heropend. Het huis van Constant Permeke, zijn twee ateliers en een prachtige tuin tonen meer dan 200 emblematische werken van de beroemde expressionistische kunstenaar. Na de rondleiding volgt een lekkere snack.

vr 28 juni 2024 om 10u00

Excursie

BEZOEK AAN DE BELGISCHE WIJNGAARD "ENTRE DEUX MONTS"

BEZOEK AAN DE BELGISCHE WIJNGAARD "ENTRE DEUX MONTS"

Een fantastisch familieverhaal. Drie generaties Bacquaert zitten achter dit wijnhuis met een koel klimaat, dat de toepasselijke naam Entre-Deux-Monts, de Rode en de Zwarte, draagt. Het ligt ook vlakbij de Noordzee, tussen twee landen, op de grens met Frankrijk, en tussen twee rivieren, de Leie en de IJzer. Hun wijnen, die een lager alcoholgehalte hebben dan de wijnen uit het zuiden, bieden veel frisheid en elegantie. Kom ze proeven en ontdek hoe ze worden gemaakt...

zo 30 juni 2024 om 13u30

Excursie

ZOUTE CRUISE : VISSEN IN DE NOORDZEE

ZOUTE CRUISE : VISSEN IN DE NOORDZEE

WAAN JE VISSER VOOR EEN DAG ! Captain Blue zorgt voor een onvergetelijke dag vissen op zee! Ervaring is niet nodig, jong en oud kan deelnemen aan deze gezonde en sportieve activiteit. Als de boot ter plaatse is, loeit de scheepssirene: meteen het sein om de hengels uit te werpen.

zo 14 juli 2024 om 09u00

Sport en Natuur

GOLF PRIZE "DE VRIENDEN VAN HET ZOUTE"

GOLF PRIZE "DE VRIENDEN VAN HET ZOUTE"

De jaarlijkse ontmoeting op de prachtige fairways van de Royal Zoute Golf Club voor al onze golfende leden! Dit is een unieke kans voor niet-leden van de RZGC om competitief te spelen op een zondag op een van de mooiste banen van Europa, door Sir Nick Faldo omschreven als de “Hidden Gem”. De competitie, in Canadese Chapman Formula, wordt gespeeld op de 2 x 18-holes banen.

di 23 juli 2024 om 08u30

Excursie

FIETSTOCHT OP HET EILAND WALCHEREN

FIETSTOCHT OP HET EILAND WALCHEREN

Een waar genoegen ! Op het mooie schiereiland Walcheren slingert onze fietsroute zich tussen duinen en dijken, dorpjes en akkers. Er zijn altijd een paar verrassingen onderweg, zoals een stop bij de traditionele markt van Veere, die alleen op dinsdag plaatsvindt! Zet je schrap voor een ontspannen fietstocht langs een kustlijn die zijn oorspronkelijke karakter heeft behouden.

ma 05 augustus 2024 om 08u00

Excursie

XIIIe GASTRONOMISCHE ZOMERRALLYE

XIIIe GASTRONOMISCHE ZOMERRALLYE

We geven aan 50 teams de kans om deel te nemen aan de Summer Rallye van de Vrienden van het Zoute, de vriendelijkste, de leukste en ook de lekkerste... Een prachtige manier om terug te reizen in de tijd, tussen liefhebbers van oldtimers die er nog steeds geweldig uitzien en zoveel herinneringen oproepen!

di 06 augustus 2024 om 16u00

Sport en Natuur

KID'S OLYMPIADES VOOR KINDEREN VAN 3 TOT 10 JAAR

KID'S OLYMPIADES VOOR KINDEREN VAN 3 TOT 10 JAAR

Nieuwe uitdagingen en spellen in 10 superleuke evenementen, georganiseerd in de buitenlucht. Onze kleine helden van 3 tot 10 jaar gaan zichzelf overtreffen! De Olympische Spelen zijn de ideale manier om teamgeest, cohesie, wederzijdse hulp en leuke sportactiviteiten te introduceren. En aan het einde van de dag komt iedereen samen voor een grote snack.

wo 07 augustus 2024 om 10u30

Verrassend

KINDER WORKSHOP GEÏNSPIREERD DOOR JAMES ENSOR

KINDER WORKSHOP GEÏNSPIREERD DOOR JAMES ENSOR

Na een verhaal over het leven van de beroemde Oostendse schilderes aan de hand van haar schilderijen, zal kunstenares Laetitia De Clercq onze kinderen en kleinkinderen van 4 tot 12 jaar aanmoedigen om een origineel kunstwerk te maken volgens hun eigen inspiratie.

vr 09 augustus 2024 om 10u30

Excursie

DE ZOUTE MUZIKALE EN GASTRONOMISCHE FIETSTOCHT

DE ZOUTE MUZIKALE EN GASTRONOMISCHE FIETSTOCHT

Het niet te missen jaarlijkse evenement: de grote, gezellige, feestelijke fietstocht, compleet met muziek en gastronomisch buffet. Stap op de fiets, kleed je in rood en wit en trap vrolijk met ons mee door duinen en dijken, bossen en dorpen naar een nog onbekende locatie waar een heerlijke lunch voor je klaarstaat.

do 15 augustus 2024 om 12u30

Verrassend

MUSICAL WHITE PICNIC VAN DE VRIENDEN VAN HET ZOUTE

MUSICAL WHITE PICNIC VAN DE VRIENDEN VAN HET ZOUTE

Deze zeer populaire lunch op het gras is uitgegroeid tot een van de onbetwiste sterren van de Vrienden van het Zoute. Leden, familie, vrienden... iedereen is welkom. En het is gratis! Het enige wat je moet doen is in het wit gekleed komen met een picknick en een drankje. Muziek en plezier gegarandeerd!
Met de steun van:
Degroof Petercam Artcurial
nl/Welkom