Zoekopdrachten: filter onze evenementen hier  search_activities_arrow

Onze rubrieken

Onze datums

Van wo 08 september 2021 tot zo 29 oktober 2023 om 10u00

Excursies

Een fietstocht langs de verdwenen havens van het Zwin

Een fietstocht langs de verdwenen havens van het Zwin

Gelukkig blijven de 4 virtual reality-terminals op de bewegwijzerde fietsroute beschikbaar tot oktober 2023! Dankzij deze kijkers, die zich op de plaatsen van de verloren havens bevinden, kunt u als vanuit vogelperspectief het havenleven tussen 1431 en 1441 ontdekken, van Brugge tot Sluis, via Damme, Monnikerede, Oostkerke, Hoeke en Sint-Ana ter Muiden. Het prachtige landschap van het huidige Zwin zag er in de Middeleeuwen heel anders uit, met het brede Zwin-kanaal omzoomd door bloeiende wereldhavens.

zo 05 december 2021 om 10u00

Conferenties

De kunstmarkt in beroering

De kunstmarkt in beroering

De kunstmarkt in beroering: waar staan we? Een conferentie met ontbijt voor kunstliefhebbers in de nieuwe kantoren van DegroofPetercam met kunstcollectiemanager Eugenie Dumont.

za 11 december 2021 om 18u00

Conferenties

HOE DIEREN DE WERELD ZIEN

HOE DIEREN DE WERELD ZIEN

Een vlieg heeft twee ogen, maar die bestaan uit honderden aparte delen met elk hun eigen lensje. Een worm heeft geen echte ogen, slechts cellen die reageren op licht. Leeuwen hebben ogen vooraan in het hoofd om de prooi goed te kunnen zoeken.De ogen van konijnen staan zijdelings ingeplant om het gevaar te zien aankomen. Een boeiende lezing door Frank Goes.

di 14 december 2021 om 09u45

Tentoonstellingen

EXCLUSIEVE DAG IN BRUSSEL

EXCLUSIEVE DAG IN BRUSSEL

Uitzonderlijke dag in Brussel / de David Hockney tentoonstelling in BOZAR, het Hotel Solvay en de studio's van Isabelle de Borchgrave. De bezoeken worden begeleid. De lunch wordt aangeboden door De Vrienden van Het Zoute!

di 28 december 2021 om 18u30

Concerten

NIEUWJAARSCONCERT

NIEUWJAARSCONCERT

Het traditionele nieuwjaarsconcert van De Vrienden van Het Zoute vindt plaats op dinsdag 28 december in de Dominicanenkerk in Het Zoute. Geschreven in oktober 1709 en ondertiteld als "Dramatische Cantate", behoort Apollo & Dafne tot het genre van de serenade (miniatuur opera met 2 personages). Händel vertelt het prachtige verhaal van Apollo, die het monster Python verslaat en de nimf Daphne ontmoet, op wie hij verliefd wordt.
Met de steun van:
Pommery Degroof Petercam Artcurial Mitsubishi Motors Les caves de Bordeaux
nl/Welkom