Zoekopdrachten: filter onze evenementen hier  search_activities_arrow

Onze rubrieken

Onze datums

di 31 januari 2023 om 11u45

Tentoonstelling

BRAFA : VIP BEZOEK MET AMBASSADEUR EN LUNCH

BRAFA : VIP BEZOEK MET AMBASSADEUR EN LUNCH

Geïnspireerd door de Art Nouveau zal de 68e editie van BRAFA plaatsvinden van 29 januari tot 5 februari 2023 in Brussels Expo te Heizel, in Paleis 3 en 4, waar 130 exposanten hun schatten zullen onthullen. Op dinsdag 31 januari wordt u uitgenodigd voor een rondleiding door een ambassadeur, gevolgd door het traditionele glas champagne en een lunchbuffet. Registreer nu! Plaatsen zijn beperkt.

wo 01 februari 2023 om 11u45

Tentoonstelling

BRAFA : 2de VIP BEZOEK MET AMBASSADEUR EN LUNCH

BRAFA : 2de VIP BEZOEK MET AMBASSADEUR EN LUNCH

Van 29 januari tot 5 februari is de BRAFA de eerste grote Europese kunstbeurs die in 2023 wordt bezocht en daarmee zoals gebruikelijk een echte barometer van de kunstmarkt is. Op woensdag 1 februari wordt u uitgenodigd voor een speciale rondleiding met een ambassadeur, gevolgd door het traditionele glas champagne en een lunchbuffet. Schrijf u nu in ! Plaatsen zijn beperkt.

za 04 februari 2023 om 18u00

Conferentie

  BRUNO COLMANT'S  BEZORGDHEID OVER DE HUIDIGE UITDAGINGEN

BRUNO COLMANT'S BEZORGDHEID OVER DE HUIDIGE UITDAGINGEN

Bruno Colmant, een uitstekende spreker en een opmerkelijk expert op het gebied van economie en financiën, zal ons vertellen over zijn grote bezorgdheid over het Angelsaksische neoliberalisme, waarin hij lange tijd heeft geloofd, maar dat hij nu niet in staat acht een antwoord te geven op de grote vraagstukken van het moment. In zijn nieuwe boek, overweegt hij oplossingen voor een bedrijf dat meer respect heeft voor de planeet...

za 11 februari 2023 om 20u00

Concert

VURIGE EN MUSICALE ROMANCE IN RAMSKAPELLE

VURIGE EN MUSICALE ROMANCE IN RAMSKAPELLE

De Sint-Vincentiuskerk in Ramskapelle, magisch verlicht bij kaarslicht, is het perfecte decor voor het traditionele muziekfestival Klassiek Leeft Vurig 2023, dit jaar onder leiding van Liebrecht Vanbeckevoort. Een van de hoogtepunten is de muzikale confrontatie tussen Corelli en Händel, vakkundig uitgevoerd door het ensemble Musica Gloria.

za 18 februari 2023 om 18u00

Varia

CINE-CLUB : EEN AVONTUUR IN TIBET MET BRAD PITT !

CINE-CLUB : EEN AVONTUUR IN TIBET MET BRAD PITT !

Een prachtig avontuur, uitstekend geregisseerd door Jean-Jacques Annaud. "Seven Years in Tibet", gebaseerd op een waar gebeurd verhaal uit de Himalaya eind jaren dertig, is een mooie en tot nadenken stemmende levensles. Deze derde anthologiefilm, gekozen door onze drie filmliefhebbers, wordt gevolgd door een diner in Memlinc.

za 25 februari 2023 om 18u00

Conferentie

LEOPOLD II KONING DER BELGEN EN VAN DE KUST DOOR PATRICK WEBER

LEOPOLD II KONING DER BELGEN EN VAN DE KUST DOOR PATRICK WEBER

Weinig persoonlijkheden zijn de bron van zoveel discussie als de tweede vorst van België. Als vorst, bouwer, rijksstichter of intieme man... aan vragen geen gebrek. De persoonlijkheid van Leopold II staat centraal in de laatste twee boeken van Patrick Weber. Hij biedt ons een compleet nieuwe lezing.

zo 26 februari 2023 om 14u00

Excursie

VERKWIKKENDE WANDELING IN KNOKKE

VERKWIKKENDE WANDELING IN KNOKKE

Voor wandelliefhebbers is dit een sportieve wandeling van ongeveer 1 uur en 45 minuten, die begint op het Oosthoekplein. Wij leiden u langs kleine wandelpaden naar de zee. Op de terugweg ontmoeten we elkaar voor een warme drank ...

za 11 maart 2023

Excursie

DE "MUST-SEES" IN ANTWERPEN

DE "MUST-SEES" IN ANTWERPEN

De musts die je moet zien! Enerzijds het aangrijpende Red Star Line Museum, dat de geschiedenis van de maritieme emigratie vanuit Antwerpen tot leven brengt. En aan de andere kant het opmerkelijke Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, onlangs heropend na 11 jaar intensief werken: een totaal succes. Tussen deze twee boeiende bezoeken door een gezellige lunch bij "Den Artist".

za 18 maart 2023 om 18u00

Conferentie

KAN DE EUROPESE UNIE MONDIALE CONFLICTEN VERLICHTEN ?

KAN DE EUROPESE UNIE MONDIALE CONFLICTEN VERLICHTEN ?

Als frequente spreker op internationale conferenties, en bij wijze van uitzondering in Knokke, zal ambassadeur Roland Kobia, expert in conflictoplossing voor de EU, ons vertellen over de diplomatieke rol van de Europese Unie bij vredesopbouw en conflictpreventie, met vele voorbeelden uit zijn loopbaan als onderhandelaar. Een niet te missen bijeenkomst!

za 25 maart 2023 om 18u00

Conferentie

HET BAUHAUS EN ZIJN INVLOED OP HET MODERNISME IN KNOKKE

HET BAUHAUS EN ZIJN INVLOED OP HET MODERNISME IN KNOKKE

De Bauhaus-beweging, geboren in 1919 in Weimar, wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke op het gebied van architectuur, kunst en design. Wat was de impact ervan in België, en meer bepaald op het modernisme in Knokke? Een buitengewoon avontuur, verteld door de getalenteerde historica Amélie d'Arschot.

wo 29 maart 2023 om 09u00

Excursie

BEGELEID BEZOEK AAN HET PARADIJS VAN PAIRI  DAIZA

BEGELEID BEZOEK AAN HET PARADIJS VAN PAIRI DAIZA

Door de architectuur en de plaatselijke flora te recreëren om zijn 7.000 dieren, waarvan sommige zeer zeldzaam zijn (panda's, koala's, Tasmaanse duivels, Spix's ara's, enz.) te huisvesten, is Pairy Daiza ongetwijfeld een van de mooiste dierenparken van Europa. Op 70 hectare nemen acht "werelden" ons mee op een echte reis, van Afrika tot Alaska, via India, Cambodja, China, Bali en de onderwaterwereld. Een fantastische ontsnapping!
Met de steun van:
Degroof Petercam Artcurial Les caves de Bordeaux
nl/Welkom