Zoekopdrachten: filter onze evenementen hier  search_activities_arrow

Onze rubrieken

Onze datums

za 15 oktober 2022 om 18u00

Conferentie

LUDWIG VAN BEETHOVEN : HERONDEKTE VREUGDE

LUDWIG VAN BEETHOVEN : HERONDEKTE VREUGDE

Een boeiende avond! Jean-Marc Onkelinx, een opmerkelijke musicoloog-docent, zal met muzikale fragmenten het keerpunt in het leven van Ludwig van Beethoven oproepen: in 1802 keerde de beroemde componist in zijn Testament uit Heilgenstadt terug op zijn beslissing om zijn leven te beëindigen. Hij zal blijven leven en componeren, zelfs doof...

zo 16 oktober 2022 om 14u00

Excursie

BEGELEID BEZOEK EN TEA-TIME IN HET KASTEEL VAN LOPPEM

BEGELEID BEZOEK EN TEA-TIME IN HET KASTEEL VAN LOPPEM

Een levendige, vrolijke en verrijkende rondleiding door het Kasteel van Loppem onder leiding van de charmante Isabelle van Caloen. Haar verhaal, doorspekt met anekdotes over deze uitgestrekte residentie waar koning Albert en koningin Elisabeth verbleven, neemt ons mee op een reis door de recente geschiedenis van ons land en biedt ook een artistieke wereldtour. Inderdaad, het kasteel met vaak verrassende interieurs herbergt een zeer goed gepresenteerde kunstcollectie.

do 20 oktober 2022 om 18u30

Event

COCKTAIL BIJ ARTCURIAL VOOR DE VAXELAIRE COLLECTIE

COCKTAIL BIJ ARTCURIAL VOOR DE VAXELAIRE COLLECTIE

Preview-tentoonstelling in Brussel, in de kantoren van Artcurial, van oude schilderijen uit de collectie van Baron en Barones Vaxelaire die in Parijs te koop zullen worden aangeboden. Op donderdag 20 oktober 2022 wordt de conferentie met het werk van deze grote kunstenaars uit de Vlaamse 16de en 17de eeuw, waaronder Breughel en Grimmer, gehouden en gevolgd door een cocktail.

za 22 oktober 2022 om 18u00

Conferentie

De Prinsessen van België door Patrick Weber - VERANDERING VAN DATUM

De Prinsessen van België door Patrick Weber - VERANDERING VAN DATUM

Op 25 oktober 2021 werd prinses Elizabeth 20 jaar. Voor het eerst in de geschiedenis van het land wordt een prinses van België koningin der Belgen. Voor haar hadden 10 andere prinsessen soms een glorieus of tragisch lot... Dochters van koningen, werden geroepen om vanaf hun geboorte een uitzonderlijke bestemming te beleven. Het bestaan was echter niet altijd vriendelijk voor hen.

zo 30 oktober 2022 om 09u30

Event

EERSTE HULP CURSUSSEN

EERSTE HULP CURSUSSEN

Leer hoe u goed kunt reageren in een noodsituatie. Deze praktische training biedt een inleiding tot EHBO-gebaren, eenvoudige gebaren die ieder van ons kan uitvoeren. We kunnen allemaal een leven redden!

za 05 november 2022 om 14u45

Excursie

ROND HET MEESTERWERK VAN HUGO VAN DER GOES

ROND HET MEESTERWERK VAN HUGO VAN DER GOES

Rondleiding van een vernieuwde tentoonstelling. Deze Oog in oog met de dood in het Sint-Janshospitaal in Brugge begint met De dood van de Maagd van Hugo Van der Goes en brengt meer dan 70 werken samen: naast dit Vlaamse meesterwerk, schilderijen van Hans Memling, Jan Provoost en Albrecht Onder andere Bouts, maar ook sculpturen, manuscripten, muziekwerken… en de artistieke blik van 5 “nieuwe meesters” waaronder Anne Teresa De Keersmaeker!

za 26 november 2022 om 18u00

Conferentie

EEN BRANDEND ONDERWERP !

EEN BRANDEND ONDERWERP !

Gaat de prijs van gas deze winter met 60% stijgen? Omdat Samuele Furfari deze complexe materie perfect beheerst, omdat hij informatie uit de eerste hand heeft en omdat hij het vertrouwen geniet van de energiewereld, zal hij ons een visie geven op de wereld van energie die genegeerd wordt door de Europese media.
Met de steun van:
Degroof Petercam Artcurial Les caves de Bordeaux
nl/Welkom