do 01 februari 2024 om 18u30

Gastronomie

Deel deze activiteit met een vriend

Gelieve uw e-mail adres in te vullen
Gelieve het e-mail adres van uw vriend hier in te schrijven

do 01 februari 2024 om 18u30

Gastronomie

GASTRONOMISCH DINER IN DE ROYAL ZOUTE GOLF CLUB

GASTRONOMISCH DINER IN DE ROYAL ZOUTE GOLF CLUB

Op deze eerste gastronomische avond georganiseerd door Les Amis du Zoute zullen enkele opmerkelijke wijnen centraal staan: Château Lucia, een grote Saint-Emilion, en Château Rouselle, een uitstekende Fronsac. Deze uitzonderlijke wijnen zullen worden gepresenteerd door een professionele sommelier namens Lebeau Courally, in aanwezigheid van hun eigenaars, de familie Ide.

GASTRONOMISCH DINER IN DE ROYAL ZOUTE GOLF CLUB
Prijs
95,00 € / pers.
Ik ben nog geen lid.
Ik word lid

GASTRONOMISCH DINER IN DE ROYAL ZOUTE GOLF CLUB

Industrieel kapitein Joris Ide, die soms "de Albert Frère van Vlaanderen" wordt genoemd, heeft zijn voorliefde voor hard werken, prestaties... en goede wijn doorgegeven aan zijn zoon Enzo.
In 2012 kocht Enzo Ide Château Lucia Saint-Emilion Grand Cru, met de bedoeling de kwaliteit ervan verder te verbeteren. De wijngaard van 4,3 hectare bestaat voor 90% uit Merlot en 10% uit Cabernet Franc. Het domein heeft enkele van de oudste wijnstokken van Bordeaux, die dateren uit 1901! Er vindt veel arbeidsintensief werk plaats op Château Lucia. Nadat de bessen met de hand zijn geplukt, wordt het fruit twee keer gesorteerd voor de gisting in kleine eikenhouten vaten met een open dak, variërend in grootte van 30 tot 50 hectoliter. De wijn rijpt op droesem in gemiddeld 60% nieuwe Franse eiken vaten gedurende 12 tot 18 maanden, afhankelijk van het karakter en de kwaliteit van het oogstjaar. Elk wijnjaar worden er ongeveer 1.250 kisten wijn geproduceerd. Deze beperkte productie van hoge kwaliteit maakt deze wijn internationaal zeer gewild.
Enzo Ide heeft ook een andere wijngaard gekocht: Château Rousselle in de appellation Fronsac. Deze wijngaard kijkt uit over de Dordogne-vallei en wordt gedomineerd door een groot 18e-eeuws woonhuis. Het domein heeft 23 hectare beplant met Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon druiven. De wijnstokken, gelegen op een klei-kalkstenen plateau, genieten van uitstekende zonneschijn dankzij hun ligging op het zuiden. Château La Rousselle produceert elk jaar een complexe Bordeaux-wijn van hoge kwaliteit uit de Fronsac-appellation.
Die avond, in het restaurant van de Royal Zoute Golf Club, zullen de gerechten worden gekozen in perfecte harmonie met de aroma's van de wijnen: een feest voor de smaakpapillen!
Datum: donderdag 1 februari 2024 om 18.30 uur
Plaats: Restaurant Royal Zoute Golf Club, Sparrendreef 1A, 8300 Knokke.
Kosten: €95/persoon (gastronomische maaltijd geserveerd met Enzo Ide wijnen).
IBAN BE81 2800 5068 1224
Als je minder dan 3 dagen voor de datum van de activiteit annuleert, kunnen we je helaas niet terugbetalen.
Met de steun van:
Degroof Petercam Artcurial
nl/Welkom