ma 26 augustus 2024 om 18u30

Gastronomie

Deel deze activiteit met een vriend

Gelieve uw e-mail adres in te vullen
Gelieve het e-mail adres van uw vriend hier in te schrijven

ma 26 augustus 2024 om 18u30

Gastronomie

WIJN PROEVEN OP EEN MOOI TERRAS IN HET ZOUTE

WIJN PROEVEN OP EEN MOOI TERRAS IN HET ZOUTE

Hou je ervan om goede wijnen te proeven en te kopen? Deze tweede degustatieavond georganiseerd door Les Amis du Zoute, met Jean Parent als gastheer, geniet opnieuw van een uitzonderlijk kader en enkele opmerkelijke wijnen. Onze landgenoten Chris en Caroline Cardon, eigenaars van Château La Haye in Saint-Estèphe, bieden je die avond een degustatie van hun beste wijnen aan.

WIJN PROEVEN OP EEN MOOI TERRAS IN HET ZOUTE
Prijs
30,00 € / pers.
Ik ben nog geen lid.
Ik word lid

WIJN PROEVEN OP EEN MOOI TERRAS IN HET ZOUTE

Château La Haye ligt vlakbij Leyssac, in het hart van de Saint-Estèphe appellatie. Het is een van de oudste châteaux in St. Estèphe. Dr. Janot Bernard plantte hier de eerste wijnstokken in 1557. Het domein bleef 370 jaar in dezelfde familie. Het domein werd in 2012 overgenomen door het Belgische echtpaar Chris en Caroline Cardon, met de steun van Lloyd Lippens, en blijft groeien en de eigenheid van de wijnen waarvoor het bekend staat, behouden.
De wijnen die hier worden geproduceerd weerspiegelen het terroir van Saint-Estèphe in perfecte harmonie met de klassieke druivenrassen van de appellation (cabernet sauvignon, merlot, petit verdot, cabernet franc), terwijl Malbec wordt geïntroduceerd om zich aan te passen aan de klimaatveranderingen.
Op een terroir van 19 hectare is de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken tussen de 40 en 50 jaar. De aanplant is zeer dicht: 8.300 wijnstokken per hectare. Hierdoor zijn de wijnen zeer geconcentreerd. De druiven worden met de hand geoogst. 
Wat ik wil maken,” vertelt Chris Cardon aan journalist Bénédicte Chapard, ”is een meer vrouwelijke Saint-Estèphe. Ik speel met opbrengsten, de rijpheid van de oogst en de intimiteit van de wijn door het hout dat hem omhult. En samen met onze oenoloog Eric Boissenot hebben we besloten om zachtere extracties te gebruiken, waarbij we het sap scheiden van de draf, die we dan classificeren als kruiden en die we, als een chef-kok, erover strooien bij het mengen. Dit voegt dichtheid toe en het classificeren op kwaliteit (meer of minder tannine) geeft ons een palet waarmee we kunnen spelen”.
We proeven deze uitzonderlijke wijnen met een Saint-Nectaire en andere gerijpte kazen.
Datum: maandag 26 augustus 2024 om 18.30 uur
Plaats: wordt aangekondigd na inschrijving
Deelname: 30€/pers.
IBAN BE81 2800 5068 1224
Bij annulering minder dan 3 dagen voor de datum van de activiteit kunnen we je helaas niet terugbetalen.
Met de steun van:
Degroof Petercam Artcurial
nl/Welkom